logo

Hírek

2023-11-14

Konferencia: Mit kíván a magyar nemzet? Problémák és remények Magyarországon 2023-ban

A Policy Solutions „Mit kíván a magyar nemzet? Problémák és remények Magyarországon 2023-ban” c. új kiadványának bemutatója 2023. november 23-án, az Aranytíz Kultúrházban.
Konferencia: Mit kíván a magyar nemzet? Problémák és remények Magyarországon 2023-ban

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions „Mit kíván a magyar nemzet? Problémák és remények Magyarországon 2023-ban” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült.

Tanulmányunkban bemutatjuk, hogy milyen félelmek és vágyak jellemzik a magyar társadalmat 2023-ban. Kutatási eredményeinkből nemcsak arról kaphatunk képet, hogy személyes életükben mitől aggódnak a magyarok, hanem arról is, hogy az ország problémái közül mi foglalkoztatja őket, és mit tartanak a legfontosabb globális veszélyeknek. Magyarország aktuális problématérképének felvázolása mellett arra is törekedtünk, hogy megismerjük a magyarok elképzeléseit arról, hogy mire volna szükség ahhoz, hogy Magyarország 20 év múlva egy virágzó ország lehessen. Részletesen bemutatjuk a politikusokkal és az önkormányzatokkal kapcsolatos elvárásokat, és választ adunk arra, hogy mit várnak el a kormánypárti szavazók a kormánytól, és az ellenzéki választók az ellenzéki pártoktól.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő szakértő vendégeink azt vitatják meg, hogy milyen válaszokat ad a magyar politika az emberek legfontosabb aggodalmaira és vágyaira.

A rendezvény időpontja: 2023. november 23. (csütörtök), 10:00-12:00

Helyszín: Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.)

Regisztráció: https://forms.gle/ZPwZw74XRoQseKAo7

Program:

10:00–10:10 – Megnyitó

Molnár János, Friedrich-Ebert-Stiftung

10:10–10:30 – A “Mit kíván a magyar nemzet?” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:30–12:00 – Panelbeszélgetés: Milyen válaszokat ad a magyar politika az emberek legfontosabb aggodalmaira és vágyaira?

Lakner Zoltán, főszerkesztő, Jelen

Ruff Bálint, politikai tanácsadó, szerkesztő-műsorvezető, Partizán

Szabó Andrea, igazgató, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Politikatudományi Intézet

A rendezvény moderátora: Bombera Krisztina



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!