logo

Hírek

2023-10-16

15 év, 15 barát: Lakner Zoltán

"Ha egyszer mégiscsak előttünk áll majd az autokrácia alagútjának kijárata, abban hatalmas szerepe lesz a Policy Solutions által létrehozott tudásnak."
15 év, 15 barát: Lakner Zoltán

15 éves lett a Policy Solutions. E születésnap alkalmából felkértük barátainkat, fontos partnereinket, hogy írjanak egy rövid üzenetet arról, hogy miként látják a Policy Solutions munkáját. Lakner Zoltán elemzőként és a Jelen hetilap főszerkesztőjeként is példát mutat arra, hogy miként lehet egyszerre értékelvűen és szakmailag hitelesen, magas színvonalon és közben közérthetően beszélni bonyolult társadalmi folyamatokról. Köszönjük a mindig inspiráló közös gondolkodást!

"Ha nem is tizenöt éve, de több mint egy évtizede dolgozunk együtt a Policy Solutions alapítóival, munkatársaival, hol közös projekteken együttműködve, hol az ő munkájukba belevonódva, hol konferenciákon együtt gondolkodva, hol pedig „csak” beszélgetve arról, merre is tartunk, úgy is, mint ország, és úgy is, mint az országgal, a társadalommal foglalkozó kutatók, elemzők, tanácsadók. A Policy Solutions kitalálói és a benne dolgozók autonóm, értékelvű, útkereső, a kutatás tudományos standardjai mellett elkötelezett, egyszersmind a közérthetőséget és a közhasználatúságot ugyancsak nélkülözhetetlennek tartó agytrösztöt működtetnek. Számos egyéb munkája mellett a Policy Solutions a társadalom problématérképnek újabb és újabb felrajzolásával szinte útmutatót nyújt a hazai demokratikus baloldal közélet számára a gondolkodáshoz és a cselekvéshez. Nem a kutatókon múlik, hogy az eredményeiket használják-e vagy nem. Egyedülállóan sokat tesz azért is a Policy Solutions, hogy a közhelyeken túllépve, mélységében ismerhessük Magyarország és az Európai Unió viszonyát. Ha egyszer mégiscsak előttünk áll majd az autokrácia alagútjának kijárata, abban hatalmas szerepe lesz a Policy Solutions által létrehozott tudásnak, amit akkor majd arra is fel lehet használni, hogy az ország eldönthesse, merre tartson az alagutat maga mögött hagyva. Nekik is, magunknak is azt kívánom, hogy erre a történelmi pillanatra tizenöt évnél jóval kevesebbet kelljen várni."

Lakner Zoltán

Főszerkesztő, Jelen 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!