logo

Hírek

2023-09-12

Konferencia: Milyen Európát szeretnénk? A magyar társadalom és az Európai Unió 2023-ban

A Policy Solutions „Milyen Európát szeretnénk? A magyar társadalom és az Európai Unió 2023-ban” c. új kiadványának bemutatója 2023. szeptember 21-én, az Európa Pontban.
Konferencia: Milyen Európát szeretnénk? A magyar társadalom és az Európai Unió 2023-ban

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions “Milyen Európát szeretnénk? A magyar társadalom és az Európai Unió 2023-ban” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült.

Tanulmányunkban, melynek megjelenésével egyben a Policy Solutions fennállásának 15. évfordulóját is ünnepeljük, bemutatjuk, hogy mit jelent az EU a magyarok számára 2023-ban, mit tartanak az EU-tagság legfontosabb előnyeinek és hátrányainak, és hogyan vonják meg az uniós tagság gazdasági mérlegét. Kiemelten foglalkozunk azzal, hogy miként vélekednek a hazai választók az Európai Unióban zajló folyamatokról, és milyen változásokat szeretnének látni az EU prioritásaiban: milyen értékeket képviseljen az EU és milyen globális szerepet játsszon a jövőben? Bemutatjuk, hogy a magyar választók szerint elsősorban milyen célokra kellene fordítani az uniós pénzeket. Megvizsgáljuk továbbá azt is, hogy mely közpolitikai területeken szeretnének a magyarok az EU-nak hatásköröket adni, és mely kérdésekben tartanák szerencsésnek, ha kizárólag nemzeti hatáskörben lennének.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő illusztris szakértő vendégeink azt vitatják meg, hogy a következő években hogyan alakulhat Magyarország és az Európai Unió kapcsolata.

A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 21. (csütörtök), 10:00-12:00

Helyszín: Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház utca 35.)

Regisztráció: https://forms.gle/RFGyNZCL9enKnhHW7

Program:

10:00–10:10 – Megnyitó

Lővei Andrea,  az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője

Molnár János, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának munkatársa

10:10–10:30 – A “Milyen Európát szeretnénk? A magyar társadalom és az Európai Unió 2023-ban” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:30–12:00 – Panelbeszélgetés – Magyarország helye Európában: a magyar-EU kapcsolat jelene és jövője 

Balázs Péter, egyetemi tanár, CEU, volt uniós biztos

Győrffy Dóra, egyetemi tanár, Corvinus Egyetem

A rendezvény moderátora: Ónody-Molnár Dóra, Jelen hetilap



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!