logo

Hírek

2023-07-14

Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

2023-ban is a Policy Solutions és a FEPS támogatásával jelenik meg az Új Egyenlőség közéleti podcastja. Ajánlatunk az elmúlt hetek legfontosabb adásaiból!
Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

Az Új Egyenlőség közéleti podcastjának szerkesztői, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus és Lakner Zoltán minden héten jelentkeznek a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel. Az alábbiakban ajánlunk ötöt az utóbbi hónapok legérdekesebb adásaiból:

A külpolitika megérkezett a belpolitikába. A Policy Solutions legújabb kutatása azt vizsgálta, hogy mit gondolnak a magyarok a külpolitikai kérdésekről. Bíró-Nagy Andrással, az intézet vezetőjével két témát játunk körül: az orosz-ukrán háború megítélését és az USA-val kapcsolatos attitűdöket.

Mire kell az államnak a lakosság megtakarítása? A 2024. évi költségvetés benyújtásával szinte egy időben jelentette be a kormány, hogy a lakossági megtakarításoknál olyan adóemelést vezet be, amely inkább áttereli a pénzeket az állampapírok irányába. Erről és a jövő évi költségvetésről beszélgettünk Büttl Ferenc közgazdásszal.

Erdogannal törököt fogtak: a török elnökválasztás tanulságai. Egy jelentős gazdasági válság közepén és egy tragikus földrengés után sikerült újra választási győzelmet aratnia Recep Tayyip Erdogan elnöknek. A törökországi elnökválasztás tanulságairól beszélgetettünk Bódi Mátyással, a Választási földrajz oldal szerkesztőjével, az ELTE doktoranduszával.

Zöld politikák az energiaválságban: hogyan kommunikáljunk a környezetvédelemről? Hogyan gondolkodik a magyar társadalom a zöld ügyekről, és milyen megoldásokat vár a döntéshozóktól környezetük védelme érdekében? Erről beszélgettek az Új Egyenlőség podcastjában Bíró-Nagy András és Szászi Áron, a Policy Solutions elemzői, akik legújabb, „Zöld kommunikáció Magyarországon” című fókuszcsoportos kutatásukat ismertették. 

Tangózás az uniós pénzcsapok körül. Magyarországról nem sokat lehet látni azzal kapcsolatosan, hogy pontosan mi zajlik az Orbán-kormány és az Európai Bizottság vezető tisztségviselői között. Halmai Katalinnal, a Népszava brüsszeli tudósítójával beszélgetettünk arról, hogy részleteiben hogy állnak az uniós pénzekről folyó tárgyalások.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!