logo

Hírek

2019-06-21

Progresszív válaszok a populizmusra

Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés
Progresszív válaszok a populizmusra

Ezúton szeretnénk tisztelettel meghívni a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions „Progresszív válaszok a populizmusra” című kerekasztal-beszélgetésére és könyvbemutatójára.

A rendezvényen bemutatásra kerülő kötet itt tölthető le.

A beszélgetésen részt vesz: Boros Tamás (politikai elemző), Bozóki András (politológus, egyetemi tanár), Stefano Bottoni (történész), Soós Eszter Petronella (politológus, Franciaország szakértő). A beszélgetés moderátora Bombera Krisztina (ATV).

Időpont: 2019. július 3. (szerda), 11.00-13.00

Helyszín: Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.)

A teljes program itt tölthető le

Az elmúlt években öt kutató öt európai országban végzett kutatást annak érdekében, hogy még alaposabban megismerje a populista pártok szavazói csoportjait.  Franciaországban a „Nemzeti Gyűlés” és az „Engedetlen Franciaország” szavazóit, Finnországban a „Finnek Pártja” szavazóit, Németországban az „Alter­natíva Németországért” szavazóit, Magyarországon a Fidesz és a Jobbik szavazóit, Olaszországban pedig az „5 Csillag Mozgalom” és a „Liga” szavazóit interjúvolták meg a kutatók. A fókuszcsoportos kutatások eredményeire alapozva a szerzők nemzeti szintű és európai szintű javaslatokat fogalmaztak meg – olyan javaslatokat, melyek vonzóbbak lehetnek a választók számára, mint az illiberalizmus, az izolacionizmus, a xenofóbia vagy a kisebbségi jogok eltiprása.

A most bemutatásra kerülő kötet egy év elején angolul megjelent könyv magyar fordítása. A kötet célja, hogy a populizmussal szemben ellennarratí­vákra tegyen gyakorlati, megoldásorientált, pozitív javaslatokat.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy regisztráljon itt.

 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!