logo

Hírek

2012-09-27

A Policy Solutions vezetőivel találkozott az Európai Parlament küldöttsége

Szeptember 26-án a Policy Solutions politikai elemző és tanácsadó intézet vezetőivel, Bíró Nagy Andrással és Boros Tamással találkozott az Európai Parlament Állampolgári Jogi Szakbizottságának küldöttsége.
A Policy Solutions vezetőivel találkozott az Európai Parlament küldöttsége

Szeptember 26-án a Policy Solutions politikai elemző és tanácsadó intézet vezetőivel, Bíró Nagy Andrással és Boros Tamással találkozott az Európai Parlament Állampolgári Jogi Szakbizottságának küldöttsége. A delegáció tagjai elsősorban a magyarországi jogi változásokról, a kétharmados törvényekről és a választási rendszerről tájékozódtak a Policy Solutions elemzőitől. Az Európai Parlament 2012. február 16-i ülésén kérte fel az ad hoc küldöttséget, vizsgálja meg, hogy az új alaptörvény, illetve a közelmúltbéli magyarországi jogalkotási folyamat összhangban van-e az EU Alapjogi Chartájával, illetve az európai uniós szerződésekbe foglalt értékekkel. Az európai parlamenti képviselőkből álló delegáció tagjai között voltak néppárti, szocialista, liberális, zöldpárti, konzervatív-reformer és baloldali politikusok is.

A küldöttség a vizsgálat keretein belül többek között találkozott Sólyom László volt köztársasági elnökkel, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel, Handó Tündével, az Országos Bírósági Hivatal vezetőjével, Baka Andrással, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökével, Darák Péterrel, a Kúria elnökével, Szabó Mátéval, az alapvető jogok biztosával, Majtényi László volt adatvédelmi ombudsmannal, Haraszti Miklós az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) volt médiaszabadság-képviselőjével, Jóri András volt adatvédelmi ombudsmannal is.

(Fotó: Magyar Nemzet)



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!